středa 15. března 2017

Elektromontážní práce

Elektroinstalace

 Elektro3b Děčín


Dnes si povíme, co je to elektroinstalace, jaké známe druhy elektroinstalací a také jaké služby v oboru elektromontážních prací nabízí děčínská firma Elektro3B Děčín.

Elektroinstalace slouží k přenosu elektrické energie (silové rozvody) nebo k přenosu dat a slaboproudých signálů. Pro elektroinstalaci v budovách se používají názvy rozvodná síť (síťové rozvody), datová síť (datové rozvody), popřípadě slaboproudé rozvody (sdělovací vedení).

V budovách je elektroinstalace uložena ve stěnách v elektroinstalačních trubkách nebo přímo v omítce, případně na povrchu stěn nebo v prostoru v elektroinstalačních lištách, kanálech nebo žlabech. Pro moderní elektroinstalaci je typické, že síťové (napájecí) i slaboproudé vodiče a kabely jsou vedeny společnými trasami a propojují stejné přístroje. V bytových instalacích bývají ve společném rámečku umístěny silové zásuvky společně s datovou, telefonní nebo TV/SAT zásuvkou. Mimo to může být současně se silovým vedením položen i kabel pro ovládací sběrnici KNX (inteligentní systém pro řízení budov).




Společnost Elektro3B Děčín nabízí komlexní elektroinstalace s týmem vlastních zkušených zaměstnanců.

  • Průmyslové elektroinstalace - výrobní provozy, výrobní linky, skladové haly, rekonstrukce průmyslového osvětlení s propočty návratnosti vynaložených prostředků
  • Domovní elektroinstalace - rodinných domů, dřevostaveb, rekonstrukce hlavních bytových vedení (stoupaček), rekonstrukce bytů, instalace led osvětlení
  • Inteligentní systém řízení budov (KNX, LOXONE) - pokud jste zastánci inovativních řešení,   Elektro3B vám nabídne systém elektroinstalací, který vaši budovu proměni v objekt inteligentni, komforní a úsporný. proste SMART HOME.


9 komentářů:

  1. Jo, tak přesně na takovéto věci je určitě lepší si pozvat nějakého specialistu. Před pár měsíci se nám doma bohužel stalo, že nám přestal fungovat elektrický rozvaděč. Původně jsem si říkal, jestli bych to nezvládl opravit sám, ale když jsem viděl kolik tam je kabelů a všeho možného, tak jsem si řekl, že to nemá cenu a raději si na to zavolal odborníka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, my asi taky budeme muset něco takového udělat. Chceme totiž přejít na jiný druh vytápění, konkrétně nás zaujala tepelná čerpadla země-voda a bohužel máme doma hodně staré elektrické rozvody. Byl se na to u nás dívat elektrikář a prý by nebyl úplně nejlepší nápad na to napojovat ještě tepelné čerpadlo, takže prvně musíme vyřešit toto.

      Vymazat
    2. Právě nějaký levnější způsob vytápění teď také u nás doma řešíme. Bohužel těch možností moc není. Na čem se ale asi shodneme je, že plynový kotel se do budoucna prostě tolik nevyplatí. My teď hodně přemýšlíme spíš nad krbovými kamny. Dívala jsem se po nějakých a hodně se mi líbí kamna, která mají tady tady. Ani cenově to není tak hrozné.

      Vymazat
  2. Tyjo, také bych celkem potřebovala nějakého dobrého elektrikáře. Mám tady v bytě takový problém. Často se mi stává, že když zapnu pračku, tak vypadávají jističe. Pračkou to podle mě být nemůže, protože ta je prakticky nová. Myslím si, že problém bude spíš někde v elektroinstalaci, ale těžko říct. Chtělo by to nějak zkontrolovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky by se mi na to doma někdo takový šikovný hodil. Já jsem na tohle holt kopyto. Nedávno jsem zjišťoval, jak pěstovat zeleninu a pořizoval jsem si nějaké pomůcky na pěstování a mezi tím byla samozřejmě i závlaha. Jenže já si prostě nedovedu doma namontovat ani zásuvku na zahradu, takže závlaha leží smutně v garáží a čeká na někoho zkušenějšího.

    OdpovědětVymazat
  4. Právě novou elektřinu bych u nás teď chtěl také udělat. Ne teda kompletně, ale jen v pár místnostech. Jednu velkou místnost mám i v plánu rozdělit na dvě menší. Nejspíš klasicky sádrokartonem. Zatím mám ale koupený pouze takový ten tmel na sádorkarton. Na sádrokartonové desky bohužel stále ještě čekám.

    OdpovědětVymazat
  5. Revizi elektroinstalace chci určitě v co nejbližší době také dělat. U nás doma už to je opravdu nutnost. Co bych také rád nechal na našem domě udělat je nový hromosvod. Už jsem si o tom něco zjišťoval a naštěstí se mi už povedlo najít jednu firmu zabývající se projekty hromosvodů, tak je asi brzy zkusím kontaktovat.

    OdpovědětVymazat
  6. S manželem jsme si na elektrický rozvaděč samozřejmě objednali odborníka, který vše udělal velice rychle. Jen jsme museli řešit další problém, kterým byla plíseň v rohu jedné místnosti. Naštěstí nám kamarád poradil stránky na internetu, které nabízejí přípravky proti plísni. Ihned jsme si jeden objednali a opravdu jsme se po jeho aplikaci plísně zbavili.

    OdpovědětVymazat
  7. Taky asi budeme muset doma něco udělat s elektroinstalací. Hodně často se nám doma stává, že elektřina vypadává, což bývá pěkně nepříjemné. Teď naposledy to byla závada, kvůli které jsem musel volat elektrikáře. Bez elektřiny jsme byli skoro celý den. Ještě štěstí, že je kousek od nás firma, která se soustředí na pronájem elektrocentrál. Jednu jsem si od nich tedy půjčil a jen díky tomu jsme doma měli elektřinu.

    OdpovědětVymazat