úterý 14. března 2017

Stavba a pronájem lešení RUX SUPER 65/100

Moderní verze klasického fasádního lešení





Chystáte se na zateplení domu či na novou fasádu? Představím vám firmu Rydval a.s. a její produkty, která se zabývá stavbou a pronájmem lešení MJ UNI TOP 65/100 a RUX SUPER 65/100.

Firma Rydval a.s. je nejvýznamějším dodavatelem  v Ústeckém kraji s působností po celé ČR. Zajišťuje také atypické a průmyslové montáže.

Dnes se podrobněji podíváme na lešení RUX SEUPER 65/100.

RUX SUPER je velká škála profesionálních systémů lešení a představuje moderní verzi klasického fasádního lešení. Systém RUX SUPER je k dispozici v optimální šířce 65 cm a 100 cm, což znamená, že se vždy najde to správné řešení pro každou aplikaci. Hlavní chrakteristikou lešení RUX SUPER jsou dvě základní funkce: velmi jednoduchá montáž bez použití nářadí a logický systém metrických rozměrů.



Další výhody systému RUX 65/100 jsou:

  • provedení bez šroubových a klínových spojů
  • systémová jednoduchost umonující montáž jedinou osobou
  • automatické vyrovnání lešení v obou osách běhen stavby
  • o třetinu nižší hmotnost oproti např. lešení trubkovému
  • až dvojnásobná rychlost montáže
  • nosnost až 400kg/m2 při šířce 65 cm
  • extrémně pevná konstrukce
Rámové lešení RUX SUPER 65/100 je koncipováno jako modulární systém a je možné jej kombinovat s některými dalšími typy lešení. 

Samotné díly lešení jsou navrženy tak, aby se co nejvíce ušetřil prostor při skladování a přepravě a aby bylo dosaženo co největší efektivity při manipulaci s díly, montáži a demontáži. Jedno pole lešení je tak možno postavit a rozložit už za 5 minut.

Při o nižsí hmotnosti o 17,5% mohou nést stejné zatížení jako standardní modely. Tajemství spočívá v novém typu oceli, která se používá pro tyto rámy. 



V posledních letech byla vyvinuta celá řada nových produktů pro tento systém  s extrémně lehkým rámem ULTRA (který je lehčí o 17,5%) a je určen zejména pro izolace a rekonstrukce budov.


Certifikace RUX SUPER 65        Z-8.1.-185.1
Certifikace RUX SUPER 100      Z-8.1.-185.2





5 komentářů:

  1. Díky moc za tip. Právě nějaké lešení si letos asi budu nucen pronajmout. Rád bych se totiž pustil do rekonstrukce fasády štítu domu a potřeboval bych dodělat i nějaké drobnosti na střeše. Minulý rok jsem na ní odvedl kus práce, ale bohužel pak začala zima a já to nestihl dodělat. Pořád mi tam například chybí úžlabí, takže právě to bych tam letos rád konečně nainstaloval.

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna stavíme, takže do budoucna určitě lešení také budu půjčovat. To ale ještě má čas, protože teprve teď jsme dodělali základy. Ty výkopové práce byly pěkná fuška, jsem hrozně rád, že už to máme za sebou. Sehnat na to nějaké rypadlo taky nebylo úplně jednoduché. Nakonec mi ho ale naštěstí půjčila tato půjčovna minirypadel Praha.

    OdpovědětVymazat
  3. Vzhledem k tomu, že jsem si dřív přivydělával jako zedník na stavbách, tak mám se stavbou lešení určité zkušenosti. Je ale pravda, že já dělám spíš různé pomocné práce. Příští zase po dlouhé době půjdu na jednu stavbu pracovat a jak tak zjišťuji, tak si asi budu muset sehnat nějaké nové pracovní oblečení. Hlavně pak teda nějaké pracovní tričko s dlouhým rukávem.

    OdpovědětVymazat
  4. Hned na jaře budu potřebovat sehnat lešení, jelikož začneme s rekonstrukcí našeho domu. Manžel s kamarády se chystají na výměnu oken a natažení fasády, abychom měli zateplený dům. Na podzim nás nadchly nerezové komíny, a tak jsme si jeden pořídili a vytápíme letos dřevem. Příští zimu bychom měli mít již tepelné čerpadlo, které nám naistalují koncem léta v příštím roce.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky si budu muset sehnat někoho, kdo by mi zvládl pronajmout a postavit lešení kolem domu. Chystám se totiž začátkem jara dělat na celém domě nové zateplení a na to to určitě bude potřeba. Právě jsem měl v plánu zateplení stihnout ještě před zimou, ale bohužel to z finančních důvodů nešlo, tak jsem to musel odložit.

    OdpovědětVymazat