úterý 12. září 2017

Sítě proti hmyzu

Když vás trápí otravný hmyz




Sítě proti hmyzu

Každý z nás to určitě zažil. Není nic horšího než když sedíte, jíte nebo prostě odpočíváte a začne vás otravovat ten hmyzák. Zrovna teď a neodletí a neodletí. A co teprve když se chystáte spát. V létě chcete mít otevřená okna a čerstvý vzduch. Existuje spousta pomocníků, co se týče sprejů a nástrah. My si dnes povíme něco o prevenci, která si říká síť.











I obyčejná síť proti hmyzu, může být krásná, a přesto funkční. Zapomeňte na dřevěné rámy s hřebíčky přichycenou síťovinou. Dopřejte vašim oknům a dveřím dnes již standardní tenké hliníkové rámy a jemnou síťovinu v šedé barvě ze skelného vlákna.




Systémy sítí proti hmyzu řadíme do kategorií:


sítě pevné 
sítě dveřní 
sítě posuvné 
rolovací okenní 
rolovací dveřní 
sítě plisé






















Žádné vrtání do oken nebo do dveří!


Pevné sítě – efektivní klasika

Tato verze je velmi oblíbená. Důvodem je pořizovací cena a univerzální využití. Nehledě na to, že se dají vyrobit již na rozměry okna od 20 x 20 cm. Pokud nepotřebujete mít přístup na venkovní parapet ( květiny,domácí mazličči), je to efektivní volba, která zabezpečí neprůchodnost veškerého hmyzu. Sítě můžete do oken uchytit otočnou kličkou, nebo ji rovnou našroubovat do okenního rámu.


Posuvné sítě – trendy a funkční

Posuvné sítě dnes volí mnoho moderních domů se vstupem na zahradu. Francouzská posuvná okna můžete použít až na 3 či 4 metrová okna. Tento typ sítě má své klady a zápory. Parádně vyřeší nedostatek prostoru před oknem, ale zároveň potřebuje dostatek místa na straně , kam se bude síť odsouvat. Integrovaná kolečka v rámu zajišťují hladký a tichý chod. Snažší typ otvírání určitě ocení děti. Rámy těchto sítí se hodí do plastových i všech jiných typů oken. Jsou zavěšeny pomocí vozíků s kuličkovými ložisky na pojezdové kolejnici a jejich spodní část je vedena ve vodicí liště s těsněním. To umožňuje lehké a nehlučné odsunutí sítě do boku. Kdo ji doma má, určitě nám dá za pravdu, že jim slouží dlouhodobě a zcela bez problému.

Rolovací sítě – jednoduchá manipulace


Rolovací sítě mají stejně jako pevné sítě do oken všestranné použití. Hodí se do všech typů dveří a oken, včetně těch střešních. Pokud máte na okně hodně květin, stačí síťku trochu povytáhnout. Toto řešení často volí majitelé panelových domů, které chtějí mít ozdobené parapety květinami. K navíjení sítě slouží speciální pružinová hřídel uložená v hliníkovém boxu. Ten může být umístěn buď vertikálně či horizontálně. Elektrické ovládání (to doporučujeme vzhledem k jednoduchosti následné manipulace se sítí) zvládne manipulovat až se 3000 mm šířky a až 3600 mm výšky sítě. Což už je opravdu velké okno.



Druhů a barevných kombinací je spousta.Při nejistotě je vždy dobré se obrátit na specialistu.  





 Pokud chcete profesionální přístup a radu kontaktujte nás.

Nebo se staňte našim fanouškem na facebooku




8 komentářů:

  1. My máme na oknech a dveřích sítě proti hmyzu z Pramos a sundávám je jen dva krát za rok, když myju okna, abych je také umyla. Sítě ve dveřích jsou na pantu, takže můžeme dveřmi normálně projít :-) . Bydlíme u lesa, takže komárů tu máme opravdu hodně, ale díky sítím už máme doma klid :-) .

    OdpovědětVymazat
  2. Sítě proti hmyzu bych z vlastní zkušenosti doporučil do úplně každé domácnosti, protože snad nikdo z nás nemá rád, když mu během léta kolem hlavy létají mouchy, komáři a další havěť :-) Manželka je navíc na hmyz úplně vysazená, protože se bojí o zařízení bytu v podobě cenných starožitností, které by mohly rozhodně trpět. Za mě naprostá nutnost mít v oknech tyto sítě ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Upřímně řečeno nechápu jak jsme tolik let mohli bez sítí do oken fungovat. Je to vážně skvělá věc. Pamatuji si, že například před dvěma lety se tady u nás v létě dost přemnožili komáři, takže jich tu u nás doma bylo plno. Právě to mě dokopalo k tomu, abych do oken, která otevíráme nejčastěji konečně pořídil sítě. Od té doby naštěstí s komáry ani jiným hmyzem takový problém nemáme.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Na jaře jsem si také koupila sítě proti hmyzu do všech oken na e-shopu, na který jsem našla na internetové stránce se slevovými kupóny třiceti procentní slevu. Používám velmi často tyto slevové akce, jelikož s nimi ušetřím nemalé peníze a mohu si tak našetřit třeba na část své letní dovolené.

    OdpovědětVymazat
  6. Nedovedu si představit nemít na oknech sítě proti hmyzu, jelikož v domě nemám ráda mouchy, komáry a vosy. Od dětství se věnuji včelařství a nedávno jsem si musela pořídit nové ochranné pomůcky. Nový klobouk s maskou je mnohem pohodlnější než ten starý, který jsem používala dříve. Teď už se nemusím bát píchnutí a mohu se v klidu věnovat svému koníčku.

    OdpovědětVymazat
  7. Až budeme letos měnit okna, tak bych do nich chtěla určitě také nechat nainstalovat ty sítě. Je to super věc. Nová okna už potřebujeme jako sůl. Chceme je měnit hlavně kvůli úsporám na vytápění. Máme v plánu řešit i zdroj tepla. Zatím se nám asi nejvíc zamlouvají tepelná čerpadla voda voda viz https://mastertherm.cz/sortiment/tepelna-cerpadla-voda-voda/ Máte někdo doma?

    OdpovědětVymazat
  8. My jsme dávali teď sítě proti hmyzu dokonce i do pergoly, protože jezírko udělalo své. A jelikož jsme si pořídili nové zahradní židle, tak si teď rádi posedíme samozřejmě i venku. No ale to by nás ti komáři fakt sežrali. Takže jsme to museli udělat trochu odizolované. Ale není to nic hrozného. Jen tam jsou takové dveře ze sítě. :-)

    OdpovědětVymazat