úterý 14. března 2017

Revize elektroinstalace

Revize elektroinstalace



 Elektro3B s.r.o. Děčín

Dnes vám představím rodinnou společnost Elektro3B Děčín, která se věnuje především těmto činnostem:

  • Elektromontážní práce
  • Projektová činnost
  • Revize elektroinstalace
  • Slaboproudé rozvody
  • Výpočty osvětlení
  • Výroba rozváděčů
Velký důraz klade na vysokou odbornost, seriózní přístup k zákazníkům a samozřejmostí jsou i rozumné ceny. Společnost působí především na Děčínsku a v Ústeckém kraji. 

Elektroinstalace a její revize




Elektroinstalace, která je kvalitně provedená, znamená bezpečí pro celou domácnost a také ušetřené peníze na opravách elektrických zařízení. Většinou platí pravidlo, že čím je elektroinstalace starší, tím může znamenat větší rizika. Materiály po určitém čase začínají stárnout a tak je nutná jejich výměna. S technickým pokrokem také souvisí nové materiály, které přinášejí větší bezpečnost. Mnoho lidí se tak rozhoduje pro rekonstrukci elektroinstalací. Na tyto práce je vždy lepší najmout si odborníka, který se v této oblasti orientuje. Špatně odvedená práce na elektroinstalacích může mít nedozírné následky.

Pravidelná revize elektroinstalací snižuje riziko vzniku požáru a mohou se při ní odhalit problémy, které by mohly způsobit poškození elektrických zařízení. Pravidelná revize vám tedy pomůže ušetřit peníze za případné opravy. Také pojišťovna vám nevyplatí peníze (např. v případě požáru nebo zasažení elektrickým proudem), pokud nebudete mít vypracovanou revizi elektroinstalací.

Z těchto důvodů je v našich zemích standardizovaná činnost revizních techniků. Každý revizní technik je jednou za pět let přezkušován odbornou komisí Technické inspekce České republiky (TIČR), která vydává příslušné osvědčení.

Revizní lhůty jsou dané normou ČSN 331500 Z3 a jejich délky jsou odvislé zejména na prostorech ve kterých je elektrické zařízení provozováno. Pro tento účel je velice důležité mít zpracován tzv. "Protokol o určení vnějších vlivů". Tento protokol má být vypracován tzv. odbornou komisí, která by měla být nejméně ve tříčleném složení, nejlépe v zastoupení provozního technologa, revizního technika a projektanta.


3 komentáře:

  1. My teprve náš dům stavíme, ale určitě budeme poctivě dělat revizi. Nerada bych jednoho krásného dne vyhořela a pak si vyčítala, že jsme nenechali elektřinu zkontrolovat. Elektroinstalaci jsem dělala sama s manželem a šlo nám to pěkně. Kamarád mu poradil, ať si koupí instalační krabice , tak jsem ráda, že ho manžel poslechl, protože nám dost ulehčily práci.

    OdpovědětVymazat
  2. Toto se teď prý chystá řešit manžel ve své firmě. Prý tam teď budou instalovat nějaké nové šroubové kompresory které jsou dost náročné na elektřinu a vypadá to tak, že budou kvůli tomu muset v celé hale dělat nové rozvody elektřiny. Jsem zvědavá jak to dopadne. Asi to nebude úplně levné, ale prý je na to připravený a počítá s tím.

    OdpovědětVymazat