pátek 11. května 2018

Jak postupovat při elektromontážní práci?

Elektromontážní práce

Některé elektromontážní firmy se kromě projektování a realizace elektroinstalací v bytové sféře zabývají také elektroinstalacemi v oblasti průmyslu, energetiky, zemědělství, zdravotnictví nebo administrativních budov.

Před zahájením prací musí být provedeno vyhodnocení rizik a musí být přijata nezbytná ochranná opatření. Pouze osoba pověřená kontrolou elektrického zařízení během pracovní činnosti smí dát souhlas k zahájení pracovní činnosti. To platí i v případě jakéhokoliv přerušení pracovní činnosti, s výjimkou krátké přestávky, při které nebylo pracoviště opuštěno.


Služby:


  • Průmyslové elektroinstalace - výrobní provozy, výrobní linky, skladové haly, rekonstrukce průmyslového osvětlení s propočty návratnosti vynaložených prostředků
  • Domovní elektroinstalace - rodinných domů, dřevostaveb, rekonstrukce hlavních bytových vedení (stoupaček), rekonstrukce bytů, instalace led osvětlení
  • Inteligentní systém řízení budov (KNX, LOXONE) - pokud jste zastánci inovativních řešení, nabízíme Vám systém elektroinstalací, který Vaší budovu promění v objekt inteligentní, komfortní a úsporný.








9 komentářů:

  1. Já si myslím, že hodně užitečné rady. Právě revize elektroinstalace nás teď čeká v našem skladu. Bude tam totiž nová manipulační technika kterou by právě stará elektroinstalace asi "nerozdýchala." Kvůli tomu se vše bude muset dělat znovu. Vidím to tak, že to asi nechám na nějaké firmě. Dělat něco takového svépomocí by byla hloupost.

    OdpovědětVymazat
  2. No jako úplně první bod tohoto článku bych uvedl to, že pokud elektromontážní (a nebo vlastně jakékoliv) práci nerozumíte, tak se do toho sami bez odborníka rozhodně nepouštějte - věřte mi, že následně budete litovat zbytečně vyhozených peněz a nervů navíc. Takto jsem to řešil například i v případě propojení naší chytré domácnosti do cloudového řešení - nechali jsme si pozvat profíka z oboru :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Právě novou elektroinstalaci teď budeme dělat. Manžel je vyučený elektrikář, takže se o to prý postará sám. To jsem zvědavá jak dlouho mu to bude trvat. Materiál už totiž máme nakoupený poměrně dlouho, ale pořád se prý čeká na nějaké wago svorky. Sama nevím k čemu to pořádně je, ale asi je to důležité.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se v tom moc nevyznám, ale myslím si, že to bude něco podobného jako třeba fázové svorky. Právě ty jsme teď měnili v našem rozvaděči. My si na to ale nakonec museli zavolat elektrikáře, protože tam byly i nějaké problémy s kabeláží. Přecejen bydlíme ve starším domě a s elektřinou se tu nic nedělalo dobrých 50 let.

      Vymazat
  4. No, jak jsme nedávno zjistili u nás doma, tak celkem důležité je i to, aby byly všechny možné elektrické kabely správně označené a dobře zorganizované. Tady u nás to tak bohužel nebylo, takže s tím měl elektrikář, který nám doma dělal revizi dost velké problémy. Naštěstí už to teď máme vyřešené. Hodně pomohly i nové příchytky kabelů.

    OdpovědětVymazat
  5. Takové elektromontážní práce je určitě v jakékoliv situaci lepší nechat na odbornících. Přecejen s elektřinou není žádná sranda. To samé ale platí třeba i pro věci jako jsou například projekty hromosvodů. Jak jsem nedávno četl v jednom článku, tak špatně udělaný hromosvod prý může být mnohem nebezpečnější než žádný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím s vámi souhlasit. Nějaké základní věci co se týče oprav elektroinstalace atd bych asi zvládl sám, ale přecejen práce s elektřinou s sebou nese určitá rizika a není úplně radno si s ní zahrávat. Pokud tedy člověk neví co dělá, určitě je lepší nechávat takové věci právě na nějakých odbornících.

      Vymazat
  6. Nás čeká revize elektroinstalace na naší chatě, kde jsme nechali udělat kompletně celou elektriku, která byla již zastaralá. Chceme tu dočasně bydlet s manželem, protože si chceme postavit nový dům, na který si vezmeme hypotéku. Předběžně jsme si ji vypočítali na internetových stránkách, kde byla hypoteční kalkulačka. Naštěstí se vše dá vyřešit online a již nám sdělili, že ji nám přiznali.

    OdpovědětVymazat
  7. Můj manžel je velice šikovný, ale co se týká elektroinstalace, tak si vždy pozve odborníka. Na nějaké jednoduché opravy si troufne, jelikož po skoro dvaceti letech práce na stavbách se lecčemu přiučil. Nedávno jsme potřebovali novou elektroinstalaci v garáži, a tak pozval elektrikáře, který byl překvapený, že má manžel vybavení dílny jako profesionál.

    OdpovědětVymazat